Invulblad muziekquizzen

Muziekquizzen met de vrienden

Te stijve hark om zelf nog de dansvloeren ten velde onveilig te maken? Geen concertje die avond maar je wil toch wel enkele leuke deuntjes samplen? Niets plezanters dan met je makkers een avondje muziekjes raden: speel eens een pop- of rockquiz, en wie weet heb je voor altijd de microbe te pakken.

Muziekquizzen van klein tot groot, makkelijk tot moeilijk, …

Want zo zijn er al velen besmet in Vlaanderen: wekelijks kan je wel ergens gaan muziekquizzen in parochiezalen, achterafzaaltjes, keurige culturele centra, bruine kroegen, feestzalen. Een set tafels en stoelen en een geluidsinstallatie volstaat voor een heus circuit aan muziekquizzers om soms bijna wekelijk uit te rukken voor hun favoriete hobby.

Er zijn quizzen in alle maten, moeilijkheden en genres. Voor 10 ploegen tot quizzen van 60 ploegen, van eerder dancegericht tot Stu Bru of pure rock. Van zeer goed te doen tot aartsmoeilijk.

Kies de muziekquiz die bij je past

Als newbie een quiz kiezen die bij je past, is niet makkelijk. De verkeerde kiezen kan meteen leiden tot een onterechte afkeer. Misschien geef je er meteen de brui aan terwijl andere quizzen jouw en je makkers wel zouden liggen.

Enkele tips:

  • Op de homepage van www.muziekquizzen.be vind je een (nogal onvolledig) overzicht van de muziekquizzen overal te lande. Beter is echter het overzicht op het forum in deze thread.
  • Binnen deze thread kan je klikken op de quiz zelf. Daar vind je vaak al een betere omschrijving, en met een beetje geluk ook een link naar een playlist van de vorige editie. Dan weet je toch al wat beter wat je oren al dan niet te verduren zullen krijgen.
  • Kijk ook eens naar de scores en uitslagen: zijn er veel ploegen gebuisd? Halen de eerste ploegen ook maar 80? Dan is de quiz allicht te moeilijk voor een newbie (we willen uw talent niet onderschatten, maar toch). Kies voor quizzen met zo weinig mogelijk of geen gebuisden, en topscores van rond de 90%.
  • Nog in twijfel: maak zelf een profieltje aan, en stel je vraag op het forum. Het forum leeft, en de ouwe rotten in het vak zullen de quiz zeker kunnen duiden.

Kies er maar eens eentje uit op een vrije avond, en misschien kom je het team van Met De Vrienden ook wel eens tegen – we durven ook wel eens het circuit in te duiken. Veel pleziezer!

Muziekquizkalender

Klik hier voor de muziekquizkalender 

  • Prijzentafel muziekquiz
  • Team muziekquizzers
  • Zaal muziekquizzers

Gratis Reistips

Vul uw gegevens in en we zullen je leuke reistips, nieuwe thema’s en aanbiedingen mailen