• Moezelstreek, Duitsland
  • Moezelstreek, Duitsland
  • Moezelstreek, Duitsland

Moezelstreek, Duitsland

T. Truyaert, Pittem

“Bij een wijntje mijn partner leren kennen” T. Truyaert, Pittem

Tips onder vrienden

With A Little Help From Your Friends… maak je zo de juiste keuze voor je volgende trip met vrienden, familie, vereniging… Met De Vrienden laat geregeld enkele van zijn volgers aan het woord over hun beste reiservaring met vrienden. Want de beste tips, die krijg je toch van vrienden, niet?

“Met de judovereniging van Tielt zijn we eens naar de wijnfeesten getrokken in Cochem, in de Moezelstreek in Duitsland. We waren moet een tiental personen, waarvan een deel op een camping zaten en nog een paar op een hotelletje. Iedereen koos wat ie zelf wou. Die wijnfeesten lopen elke zomer in de Moezelstreek, in de verschillende stadjes en dorpjes. In 2013 bijvoorbeeld vinden ze plaats van 26 tot 28 augustus in Cochem, maar je kan de hele zomer door stadjes uitzoeken die de lekkerste wijntjes serveren. De wijnbouw zit er in de genen: het was niemand minder dan Karel De Grote die er in de 4e eeuw de aanzet toe gaf.”

Wat maakt die reis zo memorabel?

“Uiteraard de betoverende schoonheid van Cochem zelf, met zijn imposante Reichsburg die over het stadje uittorent. Napoleon verbleef er een tijdje in 1801. Maar toch zal deze trip me vooral bijblijven omdat ik er mijn huidige partner Charlotte leerde kennen. Haar schoonheid was nog verblindender dan die van de Moezelstreek (sorry, Moezelstreek).”

Ook interesse? Surf dan zeker eens naar de website van Cochem.

Locatie

Cochem
Duitsland

  • Cochem
  • Duitsland
  • Moezel

Gratis Reistips

Vul uw gegevens in en we zullen je leuke reistips, nieuwe thema’s en aanbiedingen mailen