Dennenheuvel

Actie (en ontspanning) voor het hele gezin in de Ardennen

In zowat de heetste week van juli trokken we met zijn vijven naar Dennenheuvel in Bomal-sur-Ourthe. Mama, papa, twee dochters van bijna 5 en 3, en de jongste zoon van 10 maanden. Dennenheuvel, uitgebaat door NZ vakanties, pretendeert toerisme voor allen te bieden, dus ook voor families.

Weldadige wellness suites

We kregen een van de wellness suites en kwamen terecht in een kamer in drie delen: een soort leefruimte met tv, met zetelbed voor de kinderen. Daarnaast de klassieke slaapkamer voor de ouders en tot slotte het wellnessgedeelte (dat meteen ook alle badkamer en sanitaire faciliteiten herbergt).

De kamer staat aangeduid als voor 4 personen, maar met mijn dubbele meter was ik toch niet zo graag in het zetelbed terechtgekomen. Voor de kinderen echter is dit een extra attractie: een zetel die in een bed verandert, ze trokken er zowaar sneller hun pyjama voor aan dan anders.

De volwaardige slaapkamer was aan de krappe kant, maar alles lukte. En had een aparte tv, naast die in de leefruimte. Handig met kinderen, hoewel het niet de bedoeling is dat je er de hele tijd zit naar te staren natuurlijk als je hier bent.

Perfecte uitvalsbasis voor familie-uitstap in de Ardennen

Dé ster van het verblijf was echter zonder meer het wellnessgedeelte: met een écht volwaardige jacuzzi, sauna, mooie wastafel en volwaardige douche met de nodige special effects. Een attractie voor de kinderen, een wellust voor ouders nadat de belhamels gaan slapen waren.

Of moeten we eigenlijk niet zeggen dat de echte ster de omgeving is, met Dennenheuvel als ideale uitvalsbasis? Misschien wel, want een familie-uitstap is zo gepland. Gewoon na-apen wat wij deden, en je hebt een zeer mooi lang weekend of de basis voor een leuke midweek of wee.

  • Dennenheuvel arrangement met Le Monde Sauvage
  • Familie arrangement Dennenheuvel Bomal-sur-Ourthe
  • Plopsa arrangement Dennenheuvel

DAG 1 | IJsje eten in Durbuy

Op de aankomstdag even de locatie verkennen en de kinderen even loslaten in het speelplein en zandbak op het domein, om vervolgens een ijsje te gaan eten in het immer knusse en terrasrijke Durbuy.

DAG 2 | Diertjes kijken in het safaripark Le Monde Sauvage

Op nog geen halfuurtje rijden van Dennenheuvel. In het eerste deel van het park rijd je met de auto tussen de dieren, daarna kan je verder wandelen in het klassieke dierentuingedeelte van het park (met ook een leuk speelplein).

DAG 3 | Oooooo Plopsa Coo

De parken van Plopsa zijn altijd een hit, en zo ook Plopsa Coo. De parken zijn toch echt voor alle leeftijden, dat maakt ze toch echt aangenaam. Plopsa Coo biedt nog de natuurlijke attractie van de watervallen en bij het mooie weer dat wij hadden de mogelijkheid tot pootje baden in de rivier. Maar dat zal op andere dagen wel wat frisser uitvallen.

De avonden vulden we met een gezellige etentje op het terras van het restaurant (uitstekende prijs-kwaliteit en vriendelijk voor de kinderen met een kinderportietarief) of een bezoekje aan twee lokale speelterreinen waarbij dat in Bomal-sur-Ourthe echt een aanrader is – de vorm van een grote piratenboot, liefelijk gelegen aan de splitsing van de rivier.

  • Wie langer blijft, kan zijn dagen zeker zeer interessant blijven invullen. Kijk maar eens in de rubriek ‘Er Is Vanalles Te Doen’!
  • Met zijn nieuwe bivakhuis is Dennenheuvel zeker ook een topper voor groepen. Alle informatie voor groepen vind je hier.
  • En snuister zeker ook even in de leuke arrangementen. Met de kinderen testten we het Trappistenarrangement of het Wildweekend niet, maar we kunnen ons wel inbeelden dat je er met een vriendengroep wel wild van wordt!
Conclusie

Dennenheuvel is een bestemming met keurige overnachtingsfaciliteiten, een waarbij de wellnesskamers echt wel een meerwaarde bieden, maar waar je vooral ook een actieplan moet hebben. Stel je Dennenheuvel niet voor als een resort waar je de hele dag met je kids aan het zwembad kan toeven (er is er namelijk geen), maar als een uitstekende uitvalsbasis voor keinijge uitjes in de regio. En als je dan ’s avonds terugkeert en je kan je nog in de rust van de wellness kamer laten wegglijden… the best of both worlds!

Gratis Reistips

Vul uw gegevens in en we zullen je leuke reistips, nieuwe thema’s en aanbiedingen mailen