10 topbestemmingen van British Airways | Met De Vrienden

Noord-Amerika, Zuid-Afrika en het Oosten zijn de populairste regio’s onder British Airways-reizigers anno 2013.

Vooral steden in de Verenigde Staten blijken populair onder de British Airways-reizigers. Niet alleen New York, waarschijnlijk de meest voor de hand liggende bestemming in de VS, maar ook Los Angeles, San Francisco, Miami, Las Vegas, San Diego en Boston staan in de top tien. Met een totaal van zeven op tien bestemmingen zijn de Verenigde Staten de best vertegenwoordigde regio in de hele wereld. British Airways merkt al enkele jaren dat de Verenigde Staten aan populariteit winnen, want steeds vaker gaat het ook om plezierreisjes. Het aantal vakantieganger die naar de VS trekken, zal dus blijven toenemen in de komende jaren.

Ook Zuid-Afrika is populair. Zowel Kaapstad als Johannesburg zijn terug te vinden in de ranking. Toeristen kiezen vaak voor een natuur- of strandvakantie, of – nog meer in de mode tegenwoordig – een combinatie van beide! Net als bij alle Amerikaanse bestemmingen uit de top 10, zijn ook Kaapstad en Johannesburg vlot bereikbaar vanuit Brussel.

En ook het Oosten is duidelijk aan een opmars bezig. Steeds meer reizigers boeken een trip naar de andere kant van de wereld. Hong Kong staat hoog genoteerd tussen de populairste bestemmingen en volgens de verwachtingen zal deze regio de komende jaren enkel aan populariteit winnen. Daarom opent British Airways op 22 september 2013 haar nieuwe route naar Chengdu, voegde ze vorig jaar in december Seoul toe aan haar netwerk en vliegt de maatschappij sinds maart dit jaar dagelijks op Shanghai. Tot slot zorgt een samenwerking tussen British Airways en Cathay Pacific voor betere verbindingen en competitieve prijzen voor bestemmingen ten zuidwesten van de Stille Oceaan. Trendsetters houden best nu al bestemmingen als Bangkok en Singapore in de gaten! 

  1. New York
  2. Los Angeles
  3. San Francisco
  4. Miami
  5. Las Vegas
  6. San Diego
  7. Boston
  8. Kaapstad
  9. Johannesburg
  10. Hongkong 
Terug naar overzicht