Multicitytrippen | Met De Vrienden

Multi–citytrippen is de nieuwe trend voor de najaarsvakantie!

Waarom zou je genoegen nemen met één stad als je er ook twee of drie kunt bezoeken? Uit cijfers van huurwagenspecialist Sunny Cars blijkt dat de ‘multi-citytrip’ dé trend voor de najaarsvakantie is.

“We zien dit jaar duidelijk een toename in het aantal ‘one-ways’, waarbij vakantiegangers hun auto in de ene stad ophalen en in een andere weer inleveren. Daaruit kunnen we afleiden dat multi-citytrips – een vakantie waarbij meerdere toeristische topsteden worden bezocht – steeds populairder worden”, weet Hans Knottnerus, General Manager Sunny Cars. “Zo’n multi-citytrip is trouwens een absolute aanrader voor het najaar, wegens de aangenamere temperatuur en de verminderde drukte in klassieke citytripbestemmingen als Barcelona, Rome of Lissabon.”

Hier volgt een top 3 van meest geboekte Europese multi-citytrips voor het najaar!

PORTUGAL: Porto – Lissabon
Dat een interessante multi-citytrip gerust ook twee in plaats van drie ‘cities’ kan behelzen, bewijst Portugal, dat met Porto en Lissabon twee absolute parels in haar toeristische oester heeft zitten. Porto, de levendige stad op beide oevers van de Douro-rivier, staat uiteraard bekend om haar portwijnen, maar heeft zich de laatste jaren ook snel ontwikkeld als cultuurstad. Ribeira, de kleurrijke volkswijk van Porto, staat zelfs in zijn geheel op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. 

Zo’n 300 kilometer meer naar het zuiden, aan de oevers van de Taag, ligt Lissabon te schitteren in de najaarszon. Hier bezoek je de pittoreske wijk Alfama, het São Jorge-kasteel, de toren van Belém en nog een hele hoop andere bezienswaardigheden, terwijl je geniet van heerlijke koffie en ‘Pastéis De Belém’.

SPANJE: Málaga – Córdoba – Sevilla en vv.
Wie van lekker eten en schilderachtige bergdorpjes houdt, kan niet om Andalusië heen. Als tweede grootste stad van de prachtige provincie is Málaga, met de vele tapasbars, levendige haven en interessante musea (waaronder het Picassomuseum) een absolute aanrader. Op zo’n 160 kilometer naar het noorden ligt Córdoba, een bonte verzameling van multiculturele – Romeinse, Arabische, Joodse en Christelijke – bezienswaardigheden, met als hoogtepunt de Grote Moskee of Mezquita, één van de belangrijkste Islamitische monumenten van Europa. Op zo’n anderhalf uur met de huurwagen richting zuidwesten ligt de laatste stad van deze multi-citytrip: Sevilla. Deze staat onder meer bekend omwille van haar indrukwekkende Plaza de España en Real Alcazar, een imposant geheel van prachtige koninklijke paleizen en tuinen.

KROATIË: Zagreb - Split - Dubrovnik
In de zomervakantie groeit Kroatië uit tot een absolute favoriet van steeds meer Vlaamse vakantiegangers, maar eigenlijk is het er in het najaar veel aangenamer vertoeven. Hoofdstad Zagreb biedt de toerist dan een aangename temperatuur, een levendig centrum met tal van gezellige terrasjes, leuke winkels en een hoop interessante bezienswaardigheden zoals de Bovenstad. Enkele uren verder naar het zuiden, prachtig gelegen aan de Adriatische kust, ligt het historische Split. Hier is een bezoekje aan het Paleis van Diocletianus een absolute must! Om de Kroatische multi-citytrip te vervolledigen, kan Dubrovnik nog bezocht worden. Deze magnifieke havenstad maakt vooral indruk in het oude, ommuurde stadscentrum dat terecht op UNESCO’s Werelderfgoedlijst prijkt.

“Wil je een van deze drie multi-citytrips verkennen? Met een huurauto ben je zo van de ene in de andere stad en kun je onderweg nog stoppen waar en wanneer je wil. Sunny Cars biedt op ruim 8.000 bestemmingen in meer dan 120 landen een ‘all-in formule’ aan, een totaalpakket met optimale verzekeringsdekking die zorgt voor een zorgeloze autohuurvakantie”, besluit Hans Knottnerus.

Een one-way-formule is perfect mogelijk in de meeste landen. Let wel, soms zijn hier kosten aan verbonden. Het reserveringsteam zoekt dit graag voor je uit of je kunt ze zelf opzoeken in de huurvoorwaarden.

www.sunnycars.be

Terug naar overzicht