Multigeneration travel | Met De Vrienden

Waar Met de Vrienden voor staat

Multigeneration travel, vakantie met opa, oma, kinderen en kleinkinderen, zo noemt Belvilla het. Allemaal samen in een groepswoning. 'Steeds meer mensen boeken een vakantie met de hele familie', stelt Belvilla in zijn trendrapport, en laat dat nu net ook onze bevinding zijn.

Eerder onderzoek van Belvilla toonde aan dat ruim 80 % graag een weekendje weg gaat met meerdere generaties. Voor 40 % is een zomervakantie in dit gezelschap aantrekkelijk, gevolgd door 33 % die zou overwegen op wintersport te gaan met opa en oma. 
Ze doen dat niet alleen voor een speciale gelegenheid zoals een huwelijksjubileum of zeventigste verjaardag. Grootouders, kinderen en kleinkinderen gaan samen op vakantie om weer eens echt tijd voor elkaar te hebben. Ze kiezen daarbij enerzijds voor het samenzijn, maar wel gecombineerd met privacy.

Dat uit zich bijvoorbeeld in een vakantiewoning voor groepen met grote eetkamer en keuken, maar ook voldoende slaapkamers en badkamers om je even terug te trekken. Op de website van Belvilla is het dan ook mogelijk om vakantiewoning te selecteren op basis van aantal slaapkamers en aantal badkamers.

Belvilla is niet de enige die tot die bevinding komt. Dergelijke trendberichten duiken meer en meer op. (Maar toevallig hadden we leuke plaatjes van Belvilla zitten voor bij deze blog.)

Zo is bij Tourist Inform het idee gerijpt voor Met de Vrienden.

Samen reizen, samen genieten, samen beleven

Waarom heet de site dan Met de Vrienden, en niet Met de Familie? Of Met de Kennissen. Of Met de Collega's? Wel, het had allemaal gekund, de term vriend leek ons de meest overkoepelende. Waar het ons om gaat: we willen leuke ideeën en inspiratie bieden aan eenieder die samen met enkele naasten een goeie tijd wil beleven. Samen. Dat is het sleutelwoord. Nog zo plezant, en in tijden van social media en digitale contacten moeten we elkaar toch ook eens in levende lijven ontmoeten.

Laat die digitale middelen dan gewoon maar een goede manier zijn om af te spreken om samen dat gaatje in de agenda te vinden. Maar vooral: trek geregeld wat tijd uit op eropuit te trekken. Samen. Met de Vrienden, Met de Kennissen, Met de Buren, Met de Sportmakkers, Met de Clubleden, Met de Collega's, Met de Familie, Met de Kids, Met Facebookbuddies, maakt niet uit. Geniet, beleef, ... samen!

♠ Nu we het trendbericht van Belvilla toch gebruiken om ons punt te maken en er leuke plaatjes bij posten, kunnen we je net zo goed even doorverwijzen naar hun site. Misschien vind je er al inspiratie voor je volgende multigeneration trip. Surf naar http://nl.belvilla.be.

Terug naar overzicht