Pr8chtig Barcelona | Met De Vrienden

Pr8chtig Barcelona

In een reeks over pr8chtige steden, mag een van de populairste bestemmingen voor citytrips natuurlijk niet ontbreken.

Jardins de Rubió i Lluch

Een oase van rust

Verscholen achter de gevel van het voormalige ziekenhuis ligt dit park dat het ideale plekje is als je even wilt ontsnappen aan de drukte van de stad. Het is er zo kalm dat je haast zou vergeten dat je in een van de drukstbezochte steden ter wereld bent. Je kunt er tussen de mandarijnenbomen en fonteinen gezellig rusten op een bankje of genieten van een lekker wijntje op het terras van de plaatselijke bar. 

Magische fonteinen

Een avondlijk spektakel

Als je van spektakel houdt, is de fonteinenshow dicht bij de Plaça de Espanya zeker iets voor jou. Tijdens de zomermaanden kan je er zowat elke weekendavond terecht voor een gratis schouwspel dat water, licht en muziek perfect combineert. Vanop de trappen van het Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) kan je de meest spectaculaire foto’s nemen waar je vrienden ongetwijfeld jaloers op zullen zijn. Zeker de moeite waard dus! 

>> Meer info

La Maquinista

Shoppen zoals de locals

Wie ooit al in Barcelona is geweest, weet dat het een echt shoppingparadijs is. Passeig de Gràcia, Maremagnum, de plaatselijke Corte Inglès, het zijn maar enkele plaatsen waar je shoppende toeristen over de koppen kunt lopen. De plaatselijke fashionista’s zijn echter meer te spreken over La Maquinista, het grootste winkelcentrum van Catalonië. Het ligt iets meer buiten het centrum, maar het is makkelijk bereikbaar met de metro of met de bus.

Kahala

Op een Hawaiiaans eiland in Barcelona

Het is niet zo moeilijk om een cocktailbar te vinden in Barcelona, maar er zijn er maar weinig zo gezellig en origineel als Kahala. Elke cocktail wordt er geserveerd in een speciaal glas en je krijgt er sowieso nootjes en popcorn bij. Dankzij het tropische decor en de lekkerste zomerse cocktails, heb je meteen het gevoel dat je in een strandbar op Hawaii zit en wil je eigenlijk niet meer naar huis.

>> Meer info

Museum van de Geschiedenis van Barcelona (MUHBA)

De geschiedenis van een wereldstad

Barcelona is meer dan alleen een stad waar je goed kan eten, drinken, feesten en winkelen. Je kan er ook kennismaken met de geschiedenis. De beste plaats daarvoor is het Museu D’Història De Barcelona, of kortweg het MUHBA. In dat museum kan je alles te weten komen over hoe de stad geëvolueerd is van legerbasis van de Romeinen tot het politieke centrum van Catalonië en wereldstad.

>> Meer info 

Grill Room

Tapas in stijl

Door de opvallende gevel is het bijna onmogelijk om dit restaurant zomaar voorbij te lopen. Je kan haast niet anders dan er binnen gaan. Zodra je de deur opent zie je echter dat het interieur bijna even prachtig is als de gevel. Het is de ideale setting om te genieten van een goed glas wijn en om te proeven van alle tapas die het restaurant te bieden heeft.

>> Meer info

Mercat dels Encants Vells

De grootste rommelmarkt van Barcelona in open lucht

Deze rommelmarkt gaat elke maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag door onder het futuristische dak vlak bij metrohalte Glòries. Je kan er uren rondzwerven tussen de rommelige kraampjes op zoek naar een goede deal. Er zijn ook enkele vaste winkeltjes waar je onder andere meubels, tapijten, boeken en zelfs merchandise van Doctor Who kan kopen. Zodra je genoeg hebt rondgeslenterd, kan je er ook genieten van een hapje en een drankje.

>> Meer info

Chic & Basic Born Hotel***

Voor een hip verblijf

Dit stijlvolle hotel is gehuisvest in een gebouw dat al meer dan honderd jaar oud is, en daar speelden de interieurarchitecten maar al te graag op in. De combinatie van traditionele en moderne elementen in het hele gebouw, zorgt voor een uniek interieur. De stijl van het hotel past trouwens volledig bij de locatie, want El Born is momenteel een van de hipste wijken van de stad.

>> Meer info

Terug naar overzicht