Pr8chtig Berlijn | Met De Vrienden

Pr8chtig Berlijn

Onze reeks Pr8chtig zou niet compleet zijn zonder 8 tips voor één van de meest bruisende steden: Berlijn!

Die Weinerei

Een concept dat de horeca herdefinieert

Al jaren draait ‘Die Weinerei' met succes en dat zonder ooit één rekening af te geven. Je kan de hele avond lustig wijnen en hapjes nemen, die overal in de ruimtes verspreid klaarliggen. Op het einde van de avond betaal je hoeveel jij wil, afhankelijk van wat jij de wijnen en hapjes waard vond. Dit gekke concept in die Weinerei is bij insiders al jaren een hit. Met zijn karakteristiek interieur en gezellige sfeer kan dat natuurlijk ook niet verbazen. 

>> Meer info

SA-Gefängnis

Een ontmoeting met Hitlers vooroorlogse tegenstanders

Voor de tweede wereldoorlog schakelde Hitler zijn dissidenten al uit, of ze nu Duits waren of niet. Er is geen enkele gedenkplaats die die vooroorlogse geschiedenis zo aangrijpend vertelt. Het zijn dan ook letterlijk de woorden van de slachtoffers, die in dit eerste concentratiekamp vastgehouden werden. Met geluid of tekst hoor je hun verhaal terwijl je op de plek staat waar het gebeurd is. Een must voor iedereen die de geschiedenis eens echt uit het perspectief van de slachtoffers wil zien.

>> Meer info

Street Food Thursday

Van elke cultuur een hapje te eten

Cultuur en eten gaan hand in hand. Op donderdagavond vind je bij ‘Street Food Thursday’ van culturen van over de hele wereld lekkere kleine gerechtjes. Onder één dak in Markthalle Neun vind je dumplings, raclette, pizza, noodles en nog zoveel meer. Op deze unieke beleving van culturen komen steeds lekkere geuren je tegemoet, die je leiden naar een volgend standje. Voor de prijs moet je het zeker niet laten: je kan er gratis binnenkomen en de kleine gerechtjes hebben een even kleine prijs.

ELSE

Een feestje in open-air

In de zomer van 2013 werd ELSE in het leven geroepen. ELSE slaat de brug tussen uitgaan in een club en naar een festival gaan. Deze open-air club heeft alle gezelligheid van een festival maar kan je toch combineren met de intensiteit van een heerlijk avondje stappen. Op een zwoele zomerdag is dit de ideale afsluiter om Berlijn echt in zijn eigenheid te beleven. Let er wel op dat ELSE enkel in de zomer plaatsvindt. Een reden om deze zomer een city-trip naar Berlijn te boeken dus!

>> Meer info

Arte Luise kunsthotel

Slapen tussen het werk van kunstenaars

Het Arte Luise kunsthotel is een echt voorbeeld van de creativiteit in Berlijn. Toch laat het hotel geen steken vallen: de service is volstrekt volgens de regels van de kunst. Wat in 1995 begon als een kunstproject begon, is uitgegroeid tot een fenomenaal hotel met een unieke toets. Elke kamer en gang hebben een individuele artistieke eigenheid. Niet enkel schilderijen aan de wand zijn daar voorbeelden van, maar het bed waarin je slaapt en de muur waarnaar je kijkt, zijn allemaal geesteskinderen van kunstenaars.

>> Meer info

Weinmeisterstraße

De winkelstraat die staat voor alles wat Berlijn is

De Weinmeisterstraße in Mitte Berlin is de essentie van Berlijns denken. De talrijke charmante vintage boetiekjes geven de Berlijnse sfeer perfect weer. Als je toch van design houdt, heb je hier ook een reeks designboetiekjes, waar onder meer enkele Duitse designers hun ziel in gelegd hebben. Deze straat heeft zich -gelukkig- niet laten veranderen door het toerisme dat Berlijn aantrekt. Hier vind je geen grote winkelketens, maar stuk voor stuk unieke pareltjes van winkels. Met de aantrekkelijke prijzen zal jij hier ook zeker jouw slag kunnen slaan.

Trabi-Safari

Door Berlijn snorren met een Trabantje

Niets is zo leuk als een stad ontdekken met een uniek vervoersmiddel. In Rome heb je vespa’s en in Berlijn heb je een trabantje! Met deze legendarische auto van in de DDR (Duitse Democratische Republiek) kan je achter je gids aansnorren in je eigen authentieke trabantje terwijl je de stad ontdekt. Je kan kiezen of je liefst West- of Oost-Berlijn ontdekt. Als dat een moeilijk keuze is, heb je nog de tour langs de Berlijnse muur, waarmee je van elk staddeel een voorproefje hebt.

>> Meer info

Paleis Charlottenburg

Een koninklijk bezoek

Paleis Charlottenburg is het grootste en mooiste paleis dat je in Berlijn kan vinden. De naam heeft het niet gestolen: dit paleis was het zomerverblijf van Sophie Charlotte, de eerste koningin van Pruissen. Het paleis werd door volgende generaties steeds uitgebreid om uiteindelijk tot dit eindresultaat te komen. Zowel het gebouw zelf als de prachtig aangelegde tuinen zijn een bezoekje waard. Als dat je nog niet helemaal overtuigt, moet je enkel nog weten dat je ook prachtig porselein en mooie schilderijen kan komen bewonderen.

>> Meer info

Terug naar overzicht