Pr8chtig Boedapest | Met De Vrienden

Pr8chtig Boedapest

Onze reeks pr8chtig heeft nood aan een parel uit Oost-Europa, een booming city: Boedapest.

De Burchtheuvel

KLIM NAAR EEN ERVARING

Wil je figureren op een postkaartje van Boedapest? Waag je dan zeker aan de beklimming van de Burchtheuvel. Je kan de top te voet of met een kabelbaan bereiken. Op de heuvel vind je de Matthiaskerk, vissersbastion en de wereldbekende Burcht van Boeda. Dit voormalige paleiscomplex bestaat uit meerdere prachtige gebouwen, verscholen tussen een wirwar van steegjes en straatjes. Ook de museumbezoekers kunnen zich op de heuvel uitleven, want het Historisch Museum en de Nationale Galerij liggen er om de hoek. Vergeet na al het bezoeken en wandelen ook niet de tijd te nemen om te genieten van het pittoresk uitzicht over de stad Boedapest.

Margitsziget

ONTSPAN, LOOP OF GENIET IN DE NATUUR

Na het ontdekken van de grote stad kan het deugd doen om even uit te blazen en tot rust de komen in de natuur. Margitsziget of het Margartha-eiland is de ideale plaats om dit te doen. Het is een groen eiland in de Donau, van iets meer dan 1 vierkante kilometer. De locals komen hier om te relaxen of te lopen, het eiland telt namelijk meer dan 5 kilometer aan hardlooppaden. Tussen al het groen tref je ook onder meer middeleeuwse ruïnes, een dierentuin, Japanse tuin, muziekfontein, authentieke watertoren, zwembaden, wellness-center en een openluchttheater aan. Een eiland waar je dus wel een dag wilt vertoeven!

Het Széchenyibad

VERWEN JEZELF IN BOEDAPESTS MOOISTE

Iets te lang geproefd van het nachtleven in Boedapest afgelopen nacht? Dan is het de ideale dag om naar het Széchenyibad te gaan. Boedapest staat bekend voor zijn vele kuuroorden maar deze springt er toch wel echt uit. Het is het grootste medicinale kuuroord van Europa en dat, samen met de Barokstijl waaruit het oord is opgetrokken, maakt van deze plek toch iets unieks. 2 grote zwembaden en 16 warme baden moet volstaan om je energie weer op pijl te krijgen.

>> Meer info: http://www.szechenyifurdo.hu

Het Kertem

MAAK KENNIS MET LOCALS IN COSY BARS

Boedapest en cosy bars gaan hand in hand. Het Kertem is hier het excellent van. Als je hier een drankje nuttigt, voelt het aan alsof je in jouw achtertuin zit. De houten bar is gedecoreerd met oude vinylplaten waardoor het retro gehalte naar boven komt, daarbovenop zorgen diverse bands voor live entertainment tijdens de zwoele zomernachten. Het is the place to be om gezellig met de locals te praten in een gezapige atmosfeer. Hier maak je echt kennis met de Hongaarse tradities en de aroma’s van “Szerb burgers”.

Grote markthal

RUIK JE EEN WEG DOOR HONGARIJE

Waarschijnlijk een moeilijke vraag, maar wat zijn nu de specialiteiten van de Hongaarse keuken? Er is één plaats waar al de antwoorden op deze vraag worden opgelost: De Grote Markthal. Het is de grootste overdekte markt van Boedapest en daarmee ook een toeristentrekpleister. De aroma’s van de 180 winkels die vooral levensmiddelen als groenten, vlees, vis, kaas verkopen, zorgen ervoor dat het water je al in de mond staat. Laat je verleiden door de kreten van de Hongaarse marktkramers, en geniet!

Memento park

REIS DOORHEEN DE TIJD NAAR DE SOVJET

Boedapest is een booming city maar de Oost-Europese invloeden zijn er nog steeds tastbaar. Als je zin hebt in een historische uitstap, een tijdmachine richting de communistische Sovjetstaat, is het Mementopark een echte aanrader. Het is een beeldenpark aan de rand van Boedapest. Er staan verschillende kolossale standbeelden uit het communistische tijdperk, oa. Lenin, Karl Marx, Friederich Engels. De enorme beelden dienden vroeger als propagandamiddel en kon je doorheen de ganse stad aantreffen. Na de val van communistische regime werden ze verzameld in het Mementopark. Maak hier kennis met onze ‘vriend’ Lenin.

Cukorka

STOP JE HAND IN DE SNOEPTROMMEL


Boedapest is een stad vol geheimen. Eén van die geheimpjes is Cukorka. Het is een authentieke snoepwinkel met een ongelofelijke keuze tussen lollypops en ambachtelijk snoepgoed. De winkel biedt ook een workshop aan om te tonen hoe hun snoepjes met een minieme precisie worden vervaardigd. Op de kleine zuurtjes staan afbeeldingen van bezienswaardigheden in Boedapest. Het snoepgoed heeft traditionele smaken en dat samen met de passie van de verkoopsters, ga je hier gegarandeerd met een glimlach terug buiten.

>> Meer info: http://cukorka.com/online/

Aventura Boutique Hotel

PERSOONLIJKE RUIMTE IN EEN BOUTIQUE HOTEL

De Boutique Hotels winnen meer en meer aan terrein. Het is een manier om op prijsbewust reizen in te spelen. Het is een culturele ontdekking en een relaxed verblijf in een unieke, design, cosy en intieme omgeving. Vergeet stapelbedden of koude douches, bij Aventura slaap je in een eigen ontworpen loft met een voldaan gevoel en meer persoonlijke ruimte. Na een dagje slenteren in de stad kan je ook genieten van een Zweedse massage tegen een voordelige prijs. De Boutique ligt op wandelafstand van het stadscentrum. Zeker een plaats waar je je kan opladen vooraleer je jezelf aan de stad overgeeft.

>> Meer info: http://aventurahostelbudapest.com/

Terug naar overzicht