Pr8chtig Brugge | Met De Vrienden

Pr8chtig Brugge: acht tips van vrienden voor vrienden

In onze reeks Pr8chtig geven we u telkens 8 tips mee van onze vrienden. Insidertips van echte inheemsen over hun eigen stad of regio. Deze keer: Brugge die Scone!

Rock-Fort

RESTAURANT MET MENU VOLGENS HET HUMEUR VAN DE CHEF

Als er een restaurant is in Brugge dat echt stevig rockt, dan is het Rock-Fort wel. Bordendrager Peter en chef Hermes zijn er hun eigenzinnige zelf, en die rock-and-roll attitude proef je. Wie eerder dorstig is dan hongerig, kan zich neervlijen aan de kleurrijke bar voor een deugddoende drink (en toch een tapaatje er bij?).

>> Meer info: www.rock-fort.be

Quatre-Mains

TAPA TIME!

Wie met de vrienden in een ongedwongen sfeer lekker wil eten, grijp deze kans, euh, met je vier handen: Quatre-Mains is top! De kinderdroom van uitbater Olivier De Groote was eigenlijk om een crèmekar te beginnen, maar het is een toffe bar-bistro geworden met lekker eten – tapas style, uitmuntende wijn en toffe foodcombinaties. En met de dame blanche op de kaart is de droom toch enigszins waargemaakt!

>> Meer info: www.4mains.com

Groot Vlaenderen

COCKTAILTJE NIPPEN MET DE VRIENDEN

Een hotelbar zonder hotel, zeg maar. BartenderArne Baun verdiende zijn sporen in de Londense Sheraton Hotels en toen hij terug ‘thuiskwam’ in Brugge toverde hij een leegstaand pand om tot Groot Vlaenderen. De bar is echt iets om met vrienden binnen te duiken, na een dagje Brugge, om er nog even van een echt klassieke cocktail te nippen. Of een iets gewaagder creatie. Of, beiden?

>> Meer info: www.grootvlaenderen.be

Historium

RECENTE VERNIEUWINGEN DOOR SAMENWERKING MET INTERNATIONALE ART DIRECTOR DIANA GOODWIN

Zo’n 10 maanden geleden opende Historium, dé belevingsattractie van Brugge waarbij de bezoeker doorheen 7 themazalen wordt ondergedompeld in het Middeleeuwse Brugge. Onlangs nog werd Historium uitgebreid met een interactieve tentoonstelling, in samenwerking met de Britse art director Diana Goodwin. Door haar finishing touch ademen de 7 themazalen van Historium nu nog meer geschiedenis en realiteit uit.

>> Meer info: www.historium.be

Q-Rius

SNEUKELTOER BRUGGE DIE SOETE

Q-Rius, de specialist in smakelijke rondleidingen in onze Vlaamse steden, laat ons natuurlijk ook van Brugge snoepen. Brugge is dan ook de wereldhoofdstad van de chocolade, maar watertanden zal je ook van andere ‘spekken’. Vanaf 12 personen kan je een 2 uur durende toer met de vrienden boeken voor 12 euro per persoon. Maar zeg het vooral niet aan uw tandarts.

>> Meer info: www.q-rius.be
>> Meer info: Gastronomische rondleiding in Brugge

Tourist Run

BRUGGE VERKENNEN AL LOPEND MET DE VRIENDEN

Tijdens een wandeling door Brugge valt er al heel wat te zien, laat staan als je dan nog eens gaat lopen! Dat kan met de Tourist Run Guided Tours: een concept waarbij met tot 12 vrienden de loopschoenen aanbindt en onder begeleiding door de stad jogt, en daarbij op plekken komt die je als wandelaar misschien nooit bereikt. Klaar? Start!

>> Meer info: www.touristrunbrugge.be

Hotel Navarra

SPORTIEF FIETSARRANGEMENT

We hadden al wandelen en lopen, dus mag ook fietsen niet ontbreken. Met het Sportief Fietsarrangement van Hotel Navarra, vanaf 133 euro per persoon, is alles in één keer geregeld: van overnachting tot huurfiets. Het arrangement omvat twee luxueuze overnachtingen met ontbijt, de huur van twee kwaliteitsfietsen, met stadsplan en een Discover Bruges-voordeelkaart.

>> Meer info: www.hotelnavarra.com

The Outsider Coast

DROPPING: EEN TOCHT DOOR HET DONKER NAAR BRUGGE

Alle wegen leiden naar Brugge. Of niet? En ook in het donker? Dat ondervind je al snel wanneer je je waagt aan een nachtelijke dropping in het Brugse met de outdoorspecialisten van The Outsider Coast. Blinddoek aan, afvoeren, fluovestje aan, toorts in de hand, en begin maar de weg terug te zoeken naar Brugge die Scone!

>> Meer info: www.theoutsidercoast.be

Terug naar overzicht