Pr8chtig Culinair | Met De Vrienden

Pr8chtig Culinair

In onze rubriek Pr8chtig brengen we telkens 8 tips van onze real-life vrienden voor u, onze internetvrienden. We maken een toer langsheen 8 provincies, maar er zijn er eigenlijk 10. Dus: sorry Henegouwen en Luxemburg, we maken het zeker nog eens goed met een ander thema. Laat je ondertussen deze 8 tips smaken:

West-Vlaanderen

DRANOUTER | IN DE WULF

Hoeveel goeds we over dit restaurant al gehoord hebben! Niet bij te houden! De eerlijkheid gebied ons te zeggen dat we er zelf nog nooit geraakt zijn, maar het is een goed voornemen voor 2014 om er de eerlijke en authentieke keuken van Flemish Foodie Kobe Desramaults te gaan proeven. De herfsttip van nu, Sint-Jacobsschelp van Duinkerke geroosterd in assen en algen, zal dan wellicht niet verkrijgbaar zijn, maar zeker ander lekkers uit de Westhoek!

>> Meer info: indewulf.be/nl/

Oost-Vlaanderen

GENT | VRIJMOED

Veel kan er niet foutlopen zeker als een souschef van het Hof van Cleve zijn eigen restaurant opent in Gent? Die souschef is Michaël Vrijmoed en zijn restaurant in de Vlaanderenstraat draagt gewoon zijn naam. Ook decor en inrichting bieden niet teveel franjes, het is vooral op het bord dat er vanalles te beleven valt. Voor ons de Kalfszwezerik met grondwitloof en boschampignons, graag. Als jullie ook eens willen proeven: reserveer tijdig.

>> Meer info www.vrijmoed.be

Antwerpen

ANTWERPEN | THE JANE

In Antwerpen zien we ons genoodzaakt een restaurant te tippen dat nog moet openen, maar we konden toch niet om het nieuwe project van Sergio Herman en zijn rechterhand Nick Bril heen. The Jane zal het restaurant heten, en zou moeten opengaan eind januari 2014. In hetzelfde pand – een oude kapel – zal zich ook een food- en cocktailbar bevinden waar je snelle honger en dorst kan stillen en lessen. Zo een culinaire date met Jane zien we nu al zitten.

>> Meer info www.thejaneantwerp.com

Limburg

DILSEM-STOKKEM | VIVENDUM

Restaurant-Hostellerie Vivendum gaat prat op zijn echte teroirkeuken en brengt je zowel culinair als qua omgeving het beste van Limburg. Het lekkerste van de provincie in het mooiste dorp van de provincie. Die Michelinster en 16/20 in Gault Millau zijn niet zomaar toegekend. Heel leuk voor groepen is hier de private dining 'kitchen table', waar je met 8 tot 12 personen kan dineren in een mooie ruimte met open haard.

>> Meer info: www.restaurant-vivendum.com

Vlaams-Brabant

LEUVEN | DE HOORN

Rap wezen wanneer je nog eens lekker wilt eten in het Grand Café in De Hoorn in Leuven. De Hoorn is de oude brouwzaal waar alles begon voor Stella Artois, nu een locatie voor tal van events en feestelijkheden. Tijdelijk ook met een pop-up restaurant dat sluit op 31 november 2013. Is het wishful thinking, maar ergens vermoeden we dat er een soort culinair vervolg zal komen op dit Grand Café, maar voor alle zekerheid: ga nog vlug de gekonfijte eendebout met mosterd, jus van balsamico en kroketten proeven.

>> Meer info: www.dehoorn.eu

Luik

LUIK | LE JARDIN DES BÉGARDS

Le Jardin des Bégards ligt helemaal weggenesteld in het hart van de Vurige Stede, in een adembenamend mooi groen paradijsje omringd door de oude vestingmuren van de stad. Toch hebben de Michelininspecteurs hun weg hierheen gevonden want bekroond met 1 ster. De omgeving zal daar zeker niet vreemd aanzien, alsook de innoverende stijl van chef François Piscitello, die al meer dan 13 jaar zijn gasten trakteert op telkens weer een culinaire belevenis, zonder zijn Italiaanse roots te verloochenen.

Namen

NAMEN | AGATHOPEDE

Het restaurant Agathopede maakt deel uit van het overigens ook al zeer charmante nieuwe hotel The Royal Snail. Welaan dan: meteen een zeer smaakvolle basis voor een uitje in Namen. Lekker genieten van de creaties van chef Carl Gillain en daarna heerlijk overnachten in een van de designkamers van het hotel. De naam Agathopède verwijst overigens naar een geheim 19de-eeuws broederschap dat toen al vernieuwing bracht op het gebied van de keuken. Je weet dus meteen waar je aan toe bent.

>> Meer info: www.agathopede.com

Waals-Brabant

OTTIGNIES LOUVAIN-LA-NEUVE | LOUNGEATUDE

Je had het al kunnen vermoeden, maar Loungeatude is niet zomaar een restaurant met tafeltje-stoeltje. Nee, het is een oord met verschillende ruimtes om te genieten, loungen, chillen en van een verfrissende coktail te nippen. Maar ook met een heuse Salle à Manger voor wie culinair wil genieten. Knus opgesteld rond een open haard. Leuk in de winter, en in de zomer verhuist het genot naar het terras.

>> Meer info: www.loungeatude.be

Terug naar overzicht