Pr8chtig Duitsland | Met De Vrienden

Pr8chtig Duitsland

In onze reeks Pr8chtig geven we u telkens 8 tips mee van onze vrienden. Insidertips van echte ervaringsdeskundigen in hun eigen land. Dit keer: Duitsland!

Bremen

BIERTJE PROEVEN IN BECKS BRAUEREI TOT HEUS BIERMENU

Een van de bekendste Duitse bieren is zonder twijfel Becks. Deze brouwerij kan je bezoeken in Bremen. Je kan kiezen voor een brouwerijbezoek (max. 20 personen, 9,5 euro p.p.) langsheen het museum, de huidige silo’s en opslagvaten om te eindigen met een proeverijtje uiteraard. Wie daar een nadorst heeft aan overgehouden, en ook een hongertje heeft opgelopen: je kan gewoon lustig verder de biertour opgaan met een Originaler Bremer Biermenü in Restaurant Intermezzo (min. 10 personen, 25 euro p.p.). Schol en smakelijk!

>> Meer info

Bamberg

BAROK, BIER & BRATWURST

We gaan jullie niet helemaal dronken voeren met onze blogpost, dus dimmen we een beetje in het bier in Bamberg (terwijl het toch wel een echte bierstad is), en dat compenseren met een flinke scheut barok en bratwurst. Vanaf 10 personen kan je deze leerrijke en smaakvolle tour boeken, die je voert langsheen een oude benedictijnenklooster voor een voorgerechtje, om vervolgens Bamberg(s Klein Venetië in te duiken – het oude visserijkwartier voor een proeverijtje volledig in de sfeer van de barokke eetgewoontes van weleer. Eindigen doe je in bourgeous-stijl voor het hoofdgerecht in het oude stadhuis.

>> Meer info via de Dienst voor Toerisme van Bamberg

Zollverein

DE UNESCO-KOOLMIJNEN VAN ZOLLVEREIN

Hier in Noordrijn-Westfalen vind je op een oppervlakte van meer dan 100 ha een van de mooiste (nou ja, toch mooi bewaarde) en grootste koolmijnen ter wereld. De allerlaatste activiteit werd hier in 1993 stilgelegd, maar vandaag kan je met een Engelstalige gids de indrukwekkende architectuur aanschouwen, alsook de – toen toch – toptechnologie die gebruikt werd, en krijg je een pakkend inzicht in het leven van de mijnwerker. De hele site is overigens een echte culturele pleisterplaats geworden: misschien kan je er wel een concertje meepikken, of een bezoek brengen aan het hedendaags designmuseum.

>> Meer info via Stiftung Zollverein

Bader Almhütte

OLD SCHOOL WELLNESS IN HOUTEN KUIPEN

Ladies, dit is echt iets voor jullie. Ja, ook al is jullie Duits niet zo goed: die hütte, dat mag je bijna letterlijk nemen: verblijven die je in een soortement houten hut, op 700 meter hoogte gelegen. Als jullie met 16 zijn, heb je de boel voor je alleen, maar kleinere groepen kunnen ook boeken. En die wellness en dat baden, ja, dat is echt even terug in de tijd: buiten in een houten ton! Je kan ook gewoon in het hooi slapen (misschien niet de eerste keer dat je er in rollebolde?). Massages, bloemen, flesje wijn of sekt: het hoort er hier allemaal bij.

>> Meer info via Bader Almhütte

Bad Wilbad

VORSTELIJK BADEN IN HET PALAIS THERMAL

Wie dat baden in houten kuipen niet zo helemaal ziet zitten, en liever in een royale omgeving van een wellnesskuur geniet, die zal zich de koning of koningen te rijk voelen in het Palais Thermal van Bad Wilbad. Waarlijk een van de mooist gerestaureerde kuur- en sauna-oorden van Europa – met een stijlvol oosters tintje, gelegen tussen Stüttgart en Karlsruhe. Het heilzame bronwater is een deugd voor lijf en leden, en genieten die je hier in een wondermooie omgeving die het genot helemaal hemels maken.

>> Meer info via Palais Thermal

Berlijn

FIETSEN LANGSHEEN DE BERLIJNSE MUUR

In 2014 zal het 25 jaar geleden zijn dat de Berlijnse muur viel. De Muur was veel meer dan alleen een muur. Hij stond symbool voor leed en verdriet, was een tastbaar teken van de strijd tussen twee politieke systemen. Nu kan je op verkenningstocht met één van onze gidsen langs de Berlijnse Muur, met de fiets! Onderweg worden anekdotes opgedist, mythes bekrachtigd of ontkracht. Gidsen kan zelf in het Nederlands, en, indien de kroost meefietst, wordt de zwaarwichtigheid van het discours zelfs voor hen aangepast.

>> Meer info via Berlin On Bike

Avonturenpark Tripsdrill

RAVOTTEN EN DAARNA OVERNACHTEN IN HERDERWAGENS OF BOOMHUTTEN

Misschien niet het bekendste, maar zeker een van de leukste, dit Avonturenpark Tripsdrill met zijn meer dan 100 attracties. Het hele park is opgezet als een trip terug in de goede oude tijd – rond 1880 zeggen ze zelf. Staan je te wachten: indrukwekkende hoogten, een gezellige cruise over het molenmeer, een wandelingetje door de dorpsstraat of een stevige maaltijd met de heerlijke lokale specialiteiten. Inbegrepen zijn toegang tot het wildpark Tripsdrill Wildparadies, en van de overnachting kan je ook iets heel speciaals maken: je kan kiezen voor herderwagens of boomhutten!

>> Meer info via Avonturenpark Tripsdrill

Kartoffel-Hotel Lüneburger Heide

AARDAPPELEN, AARDAPPELEN EN… AARDAPPELEN

We zijn beginnen met het torenhoge cliché bier, wanneer het op Duitsland aankomt, en laten we de cirkel maar even rondmaken met de ‘kartoffel’, de aardappel, waarmee we onze oosterburen associëren. De naam zegt het al: in het Kartoffel-Hotel Lüneberger Heide staat je verblijf in het teken van de aardappel – het hoofdingrediënt van de lokale eetcultuur. Maar het kan best verfijnd, zoals je op de menukaart zal ervaren. En wie echt genoeg heeft van al die aardappelen, die kan die gewoon gaan uitzweten in de wellness- en saunahutten.

>> Meer info via Kartoffel-Hotel Lüneburger Heide

Terug naar overzicht