Pr8chtig Gent | Met De Vrienden

Pr8chtig Gent

In onze reeks Pr8chtig geven we u telkens 8 tips mee van onze vrienden. Insidertips van echte ervaringsdeskundigen in hun eigen stad. Deze keer: Gent!

Balls & Glory

WIM BALLIEU IS EEN KOK MET, EXCUSEZ LE MOT, BALLEN!

Want het is toch gedurfd, een gans concept uitbouwen rond de Vlaamse gehaktbal. Maar de bal is snel aan het rollen gegaan nadat ie zijn eerste kruidig gevulde gehaktballen rolde in Gent… ondertussen is zijn concept store ook al in andere steden geopend. Maar Gent blijft de bakermat, dus daar moet je ‘m met je vrienden gaan proeven: je kan er zo binnenlopen en een setje kopen om ter plekke te verorberen of om mee te nemen. Retro Balls, Happy Balls of Glory Balls – altijd 50% varkens- en 50% rundsvlees van eigen kweek.

www.ballsnglory.be

Chocolatier Van Hoorebeke

NA ZO’N GEHAKTBAL IS EEN ZOETIGHEIDJE WEL OP ZIJN PLAATS.

Daarvoor stap je tot aan de vitrine van Chocolatier Van Hoorebeke op het Sint-Baafsplein (of de tweede locatie in de Jan Breydelstraat). Je kan er binnen gluren en zien hoe de artisanale chocolade wordt gemaakt. Lang volhouden zal je niet doen – al watertandend storm je naar binnen en sla je een doos van de beste en fijnste pralines in om samen met je vrienden op te knabbelen. De liefde voor chocolade is van vader op zoon doorgegeven, en ja, dat proef je!

www.chocolatesvanhoorebeke.be

Stadsbrouwerij Gruut

Geen hop in de bieren van stadsbrouwerij Gruut, maar een kruidenmengsel. Pittig dus, en moet je zeker eens gaan proeven daar op de Grote Huidevettershoek. Zeer gezellig is het er, en je zit helemaal in de brouwerijsfeer. Vanaf 8 tot 100 personen kan je uitleg krijgen over het brouwen, proeven van 3 biertjes en eventueel nog wat Gentse specialiteitenhapjes (Gentse kaas, gruut paté (met Amber), droge worst, breydelspek, olijfjes en tierenteynmosterd) savoueren. Voor niet meer dan 9 à 14 euro! Smakelijk en schol!

www.gruut.be

Talamini

Echt een insideradresje: helemaal niet in de toeristische buurt gelegen, maar welhaast iedereen is het er over eens dat je bij Talamini de beste ijsjes van Gent kan krijgen. Zelfs in de straat zelf is het zoeken, want de entree en de etalage loop je zo voorbij. En eenmaal binnen is het decor ook niet meteen je dat en echt veel plaats is er niet om te zitten. Maar gewoon bestellen, en bij de eerste toets van de tong tegen het ijs weet je het wel: het was de lange zoektocht werden – je bent in de zevende hemel!

www.talamini.be

Gent Jazz

De jazz van Gent Jazz is niet altijd die jazz waar je misschien wel wat schik van hebt: nee, geen gekke mannetjes die tegendraadse ritmes aan elkaar haken met een uitgestreken tronie, maar ook gewoon een streepje blues, funk of folk. En namen die je wél bekend in de oren klinken: Joe Bonamassa, Elvis Costello, Trixie Whitley of Bobby Womack: hé, dat valt best mee, niet? En vooral: het is er altijd chillen, gaat er relaxed aan toe, en: het is (bijna) altijd mooi weer! Gent Jazz vindt in 2014 plaats van 10 tot 20 juli op de site van de Bijloke.

www.gentjazz.be

Brasserie Boulevard

We maken ook een omweggetje over Sint-Martens-Latem, maar dan alleen omdat het echt de moeite loont: Brasserie Boulevard willen we toch even tippen. Waarom? Sam D’Huyvetter. 1,5 jaar Hof van Cleve. Thomas Schmidt. La Maison du Boeuf. Dit moet al volstaan niet qua argumenten (we slaan er nog een pak over)? Helemaal doorslaggevend is de kaart en het gebodene: oogt allemaal vrij klassiek (geen echte zottigheden op de kaart), maar het wordt allemaal voortreffelijk gebracht. En helemaal alledaags is zo’n kraaisteak met gekonfijte ajuin, Bordelaisesaus en frietjes nu ook weer niet. Kortom, de perfecte blend tussen klassiek en verrassend.

www.blvd.be

Hotel Harmony

Nu heb je al heel wat fun stuff to do gelezen over Gent, maar Gent is ’s avonds op zijn mooist – even blijven plakken en overnachten is eigenlijk een echt must! We tippen graag een misschien minder bekend hotelletje, maar Hotel Harmony is toch echt een comfortabele keuze met een schitterende familie-arrangement voor 2 volwassenen en 2 kinderen, inclusief een welkomstdrankje voor het ganse gezin, geschenkje voor de kinderen, tickets voor het Gravensteen, een Fun Map (een avontuurlijke en leuke manier om de stad te verkennen, ideaal voor de ganse familie). Prijs per kamer: 188 € met zijn viertjes!

www.hotel-harmony.be

Ghelamco Arena

Terug bij de ballen. Voetballen dan, de cirkel is rond! Ook de middencirkel van de Ghelamco Arena, maar de ploeg zelf draait momenteel een heel kleine beetje vierkant. Maar met een echt strijdershart zullen Buffallo’s zich zeker herpakken in de tweede seizoenshelft en zal het voetbal even mooi worden als het stadio zelf. Want: ongeacht wat er op de grasmat al dan niet te beleven valt – het stadion is ronduit prachtig! En de Albert Heijn die er gevestigd is, is momenteel dé shoppingattractie van Gent (wedden dat ze allemaal voor de dubbelvla komen?)

www.ourfuturestartshere.be

Terug naar overzicht