Pr8chtig Limburg | Met De Vrienden

Pr8chtig Limburg

In onze reeks Pr8chtig geven we u telkens 8 tips mee van onze vrienden. Insidertips van echte ervaringsdeskundigen in hun eigen regio. Dit keer: Limburg!

Het Bloesemklooster

Ideale uitvalsbasis om de fruitstreek te verkennen

Dit prachtige voormalige klooster van de Karmelieten, gelegen in Zepperen, werd compleet gerenoveerd en omgetoverd tot vakantieverblijf voor kleine en grote groepen. Alle authentieke elementen bleven bewaard zoals het kruis op het dak, het tongewelf binnen in het huis en de prachtige ruime eetzaal in de oude gebedsruimte. 11 van de 13 slaapkamers hebben een eigen badkamer. 

Bokrijk

Bezoek de sixties

(Her)Beleef de jaren 60 door de ogen en oren van een leeftijdsgenoot uit die tijd. En dit in levensechte decors: van woonkamer tot cinema, van kapsalon tot electrowinkel, van bruin café tot reisbureau. Beeldschermen en multitouchtafels zorgen voor een onvergetelijke interactieve belevenis. Je reist letterlijk terug in de tijd naar de turbulente jaren zestig.
>> Meer info

Alden Biesen

Wandelen van de landcommanderij tot de wijngaard 

Wandelaars worden zeker op hun wenken bediend in Limburg. Een prachtige wandeling vertrekt vanuit het domein van de landcommanderij van Alden Biesen langs hoge bomen, hoger gelegen uitgestrekte velden en de vochtige biotopen van de beekdalen. Even pauzeren? Dan kan het enige Belgische wijnkasteel, Genoels-Elderen, een antwoord bieden. Een glaasje wijn proeven is hier een absolute must.

>> Meer info

Radisson Blu Hotel Hasselt

The sky is the limit

Wie in de Limburgse hoofdstad Hasselt op een echt hoog niveau wil overnachten, kan terecht in het Radisson Blu hotel Hasselt. Hoge toppen scheer je daar in de wijn- & champagne Loungebar, de ‘Hasselt Skylounge’, met terras.  De ‘Hasselt Skylounge’ bevindt zich op de bovenste verdieping van de hoogste toren van Hasselt en biedt een uniek 360° zicht over de stad en omgeving.  

>> Meer info

Kaai 16

Foodbuilding met de vrienden

KAAI.16 is een uitzonderlijke locatie: een voormalig pakhuis pal in het hart van de Limburgse hoofdstad. Het is ook de thuishaven van FoodBuilding, een initiatief waar onder meer tv-kok Giovanni Oosters achter zit. Dit kookatelier vormt dé plek voor pittig gekruide maar gezellige kookworkshops voor 10 tot 80 deelnemers. De hoofdingrediënten ? Interactie, creatief kokkerellen en gastronomisch genieten. Staan ook op het menu: kookdemonstraties, walking dinners, freestyle cooking en speciale formules. 

>> Meer info

Oud-Rekem

Dagje in het mooiste dorp van Vlaanderen

De mooiste dag met vrienden of familie, die beleef je uiteraard in het mooiste dorp van Vlaanderen. En dat is het Limburgse Oud-Rekem. Oud-Rekem heeft een grafelijk verleden, en dat kan je helemaal zelf blootleggen en ontdekken tijdens een dorpsspel aangeboden door 3vents. Jullie worden volledig ondergedompeld in de geschiedenis van Oud-Rekem, zijn bewoners en het leven van de graaf d’Aspremont-Lynden.

Linkwood

Wellness & fruit

Geen stress in Limburg, en bergen fruit. Zonder meer de gezondste provincie van het land, en al zeker als je kiest voor het Fruit Arrangement van wellnesscenter Linkwood. Voor slechts 96 euro kan je met 2 genieten van een fruitbuffet, een rijk aanbod van verse fruit- en groentesappen en 2 uur genieten in het saunacomplex. Daar word je zo sterk van dat je zonder verpinken in de koude dompelton duikt!

Herberg Moeder De Gans

Limburgse vla bakken in een houtoven

Het beste hebben we voor laatst gehouden: de Limburgse vla met zijn lekkere seizoensgebonden fruit. Die ken je zelf bakken tijdens een workshop in Herberg Moeder De Gans, in een authentieke houtoven, naar een oud regionaal recept. Deze pittoreske herberg vind je Teuven, in de Voestreek. Vanaf 10 personen kan je aan het bakken slaan. De workshop duurt 2,5 uur en je kan uiteraard je vlaai meenemen. 

>> Meer info

Terug naar overzicht