Pr8chtig Londen | Met De Vrienden

Pr8chtig Londen

In onze reeks Pr8chtig geven we u telkens 8 tips mee van onze vrienden. Insidertips van echte ervaringsdeskundigen in hun eigen stad. Dit keer: Londen!

Tower Bridge

HOOGDAGEN VOOR INGENIEURS: ENGENEERING TOURS

Tower Bridge is een van dé attracties in Londen, maar meestal zie je die gewoon even van langs het water of loop je er in het beste geval eens overheen. Maar elk jaar is Tower Bridge open voor Engeneering Tours, zoals dit jaar in het weekend van januari tot maart 2014. De tour bestaat uit twee delen, met een audiovisueel gedeelte over de brug zelf, en een tweede gedeelte dat technischer iets dieper graaft: dan gaat het over de werking van de Control Room, de Bascule Room en de Machinery Room waar het hele hydraulische systeem in ondergebracht is. Slechts 12 personen per tour, 29 pond (inclusief boek).

>> Reserveren via mail op enquiries@towerbridge.org.uk

Freud Museum

EEN WANDELING DOOR DE GEDACHTENGANGEN VAN SIGMUND FREUD

Wist u dat Sigmund Freud gestorven is in Londen? En er alleen zijn laatste levensjaar doorbracht? Genoeg voor een eigen museum in zijn woonst op 20 Maresfield Gardens in Hampstead. In het museum staan heel wat van zijn spullen bijeengestouwd en kan je toch een mooie wandeling maken doorheen de denkwereld van ’s werelds vermaardste psycho-analyticus, en er leuke artefacten aanschouwen als het bureau waar ie zijn laatste levensjaar aan sleet. Als je je haast, krijg je overigens nog het antwoord op de vraag: ‘What Does A Woman Want’, in een tentoonstelling die nog loopt tot 14 februari 2014.

>> Meer info

Ripper-Vision

DÉ NUMMER 1 JACK THE RIPPER TOUR IN LONDEN

Deze is beslist niet voor schijtluizen! De Jack The Ripper Tour van Ripper-Vision is net een beetje echter, spookachtiger, griezeliger en angstaanjagender dan de andere. Het is een avondlijke tour, vanaf 19.30 uur, met nieuwe technologieën en projecties, waardoor het verhaal van de seriemoordenaar die de wijk Whitechapel in de band hield rond de vorige eeuwwisseling. Als je nog dacht het hele verhaal een mythe was, dan denk je er na deze tour beslist anders over! Snijdt door merg en been (scherp gevonden, niet?)!

>> Meer info

Maggie Jones

RESTAURANTJE IN LONDEN MET 70S FEEL

Heel leuk restaurantje in een zijstraatje helemaal beneden aan Kensington Church Street. Het lijkt wel of het er altijd geweest is, precies alsof je binnenstapt in de jaren 70: compleet met oude houten tafels en de muren vol met… ja, echt wel vanalles: potten, kannen, karrewielen, molenstenen. En ook de prijzen lijken nog enkele jaren achterop te hinken: valt best mee! Dagschoteltje voor 10 pond, driegangenmenuutje voor 25 pond – uitstekende bistro-food met een Frans tintje. Maar evengoed pure Britse kost: of komt er bij jou veel ‘Steak and Kidney Pie’ op tafel? 

>> Meer info

Great Northern Hotel

HET OUDSTE ORGINELE HOTELGEBOUW IN LONDEN

Het Great Northern Hotel is het oudste hotel in Londen dat altijd hotel is geweest. Als sinds halfweg de 19e eeuw heeft dit gebouw een hotelfunctie gehad – met ups en downs, maar nu met de komst van de Eurostar naar St Pancras is het hotel weer helemaal terug. Voor treinreizigers het gedroomde hotel: het ligt immers helemaal tussen St Pancras en King’s Cross in. Na een grondige renovatie is het een bijzonder keurig luxeboetiekhotel dat weer klaar is voor weer anderhalve eeuw overnachtingsoord voor trein- en andere reizigers.

>> Meer info

Hampton Court Palace

WARME CHOCOLADEMELK PROEVEN ZOALS DE KONINGEN DIE DRONKEN

In 2014 zal het 25 jaar geleden zijn dat de Berlijnse muur viel. De Muur was veel meer dan alleen een muur. Hij stond symbool voor leed en verdriet, was een tastbaar teken van de strijd tussen twee politieke systemen. Nu kan je op verkenningstocht met één van onze gidsen langs de Berlijnse Muur, met de fiets! Onderweg worden anekdotes opgedist, mythes bekrachtigd of ontkracht. Gidsen kan zelf in het Nederlands, en, indien de kroost meefietst, wordt de zwaarwichtigheid van het discours zelfs voor hen aangepast.

>> Meer info

The Full Monty

MUSICAL MET WEINIG OM HET LIJF IN HET NOEL COWARD THEATRE

Geen betere locatie dan het Noël Coward Theatre voor deze musicaluitvoering van The Full Monty. Zo witty, flamboyant en beetje stout Coward indertijd was als acteur, toneelschrijver, regisseur en componist, zo plagerig zal ook de musicalversie van The Full Monty zijn. Een uitstapje met vriendinnen naar Londen: dan mag deze niet ontbreken op het programma – mannen in uniformen die uit de kleren gaan, wat wil je nog meer (behalve shoppen in Oxford Street, de Top Shop leegplunderen, de retrowinkeltjes van Nothing Hill doorsnuisteren, …)?

>> Meer info

Taste Of Londen

LONDEN'S GROOTSTE CULINAIRE FESTIVAL

Van 19 tot 22 juni 2014 verandert Regent's Park in het grootste openluchtfestival vol food & drinks. De beste restaurants, wijnhandeleren, delicatessezaken troepen hier allemaal samen voor een groot proeverijfestijn waar ook interactie centraal staat: er zijn heel wat workshops rond koken en leren proeven en smaken. De culinaire top is er aanwezig met kleppers als Wolfgang Puck, Michel Roux Jr en als je je huid wil laten volschelden: ook Gordon Ramsay is van de partij!

Terug naar overzicht