Pr8chtig Praag | Met De Vrienden
mdv-pr8chtig-praag.jpg

De oude stad

Waan je door de geschiedenis van de stad

De oude stad is waar de meeste toeristen voor komen. Prachtige oude gebouwen, de beroemde astrologische klok, kleurrijke straatjes en natuurlijk de Karelsbrug en de Praagse Burcht. Maar voeg zeker ook de Golden Lane en Nový Svět toe aan je lijstje van bezichtigingen.

mdv-pr8chtig-praag.jpg

Letnápark en biertuin

Het beste uitzicht van de stad

Wist je dat Praag maar liefst 18 bruggen rijk is? De bekendste is natuurlijk de Karelsbrug, maar ook het bovenaanzicht van de rij bruggen is een mooi gezicht. Het beste uitzicht over de Vltavská rivier vind je vanaf het Letnápark. Het is een flinke klim om er te komen, maar gelukkig kun je in de biertuin neerzakken voor een koud pilsje.

mdv-pr8chtig-praag.jpg

Vyšehrad

Voor de geschiedenisliefhebber

Voor de echte historicus kan een bezoekje aan Vyšehrad niet ontbreken. Dat is de vestingstad waaruit Praag ontstaan is, nog compleet met stadsmuur en stadspoorten. Vooral bekend vanwege de Sint-Petrus-en-Pauluskerk en het kerkhof ernaast. Je vindt er vele graven van bekende Tsjechen.

mdv-pr8chtig-praag.jpg

Žluté lázně

Strandsferen middenin de stad

Is het warmer dan je dacht en ben je op zoek naar verkoeling? Bezoek dan het stadsstrand Žluté lázně. Aan de Vltavskárivier is een kunstmatig strand aangelegd met alles wat je van een strand verwacht: gezellige sfeer, zomerse muziek en een ruime selectie strandtenten met cocktails en hapjes.

mdv-pr8chtig-praag.jpg

Winkelcentra

Naar hartenlust shoppen in Praag

Voor de winkelliefhebbers is Praag een waar walhalla. Buiten het centrum, waar je alle grote ketens vindt, stikt het van de winkelcentra. Het grootste ligt in Chodov, een stukje buiten het centrum. Het is een winkelcentrum met maar liefst 220 winkels. Middenin het centrum vind je het Palladium, dat met 200 winkels niet minder indrukwekkend is. Maar ook een fashion outlet vind je in Praag. Goed om te weten: de prijzen zijn er een stuk lager dan in Vlaanderen.

mdv-pr8chtig-praag.jpg

Vinohrady

Ontsnap de drukke binnenstad

Wil je de drukte van het oude centrum ontvluchten? Dan is Vinohrady waar je wilt zijn. Op zijn prachtige gekleurde huisjes kijk je je ogen uit. Maar ook voor een brede selectie aan betaalbare restaurants en gezellige cafés en bars kun je er terecht. Kijk niet raar op als je er de helft betaalt van hier voor een kop koffie of een biertje.

mdv-pr8chtig-praag.jpg

Náplavka

De boulevard van Praag

Náplavka is vooral in de zomer een favoriete plek van de lokale bevolking. Gezellige boten met een brede selectie aan bieren en cocktails en altijd een leuke sfeer. Overdag drink je een heerlijke koffie op de kade, op zaterdag is er een gezellige markt en in de zomer is er elk weekend wel een foodfestival.

mdv-pr8chtig-praag.jpg

Kasárna Karlín

Voor de kunstenaars en sfeerproevers

Voor de alternatieve scene moet je in Kasárna Karlín zijn. Je vindt er interessante tentoonstellingen en een hoop gezelligheid. Maar ook een volle agenda met buitenfilms, livemuziek, comedy en theatervoorstellingen.

Terug naar overzicht