Pr8chtig Snow & Ski Fun | Met De Vrienden

Pr8chtig Snow & Ski Fun

In onze reeks Pr8chtig geven we u telkens 8 tips mee van onze vrienden. Insidertips van echte ervaringsdeskundigen in het ‘vakgebied’. Deze keer: Snow & Ski Fun!

Zwitserland: Montagne Alternative

SKIËN IN STIJL

Montagne Alternative, dat is een uitvalsbasis voor wie wil skiën in stijl. Dit luxueus verblijf in het Zwitserse dorpje Commeire, in het kanton Wallis, is gevestigd in oude Valaisiaanse huizen, die prachtig gerestaureerd en nu een hotel vormen met zestien luxueuze kamers. Montagne Alternative is vlot bereikbaar vanaf de luchthaven Genève. De rit duurt anderhalf uur, transfers op aanvraag.

>> Meer info: www.montagne-alternative.com

Zwitserland: PRIVÀ Alpine Lodge

NIEUWE LUXUEUZE APPARTEMENTEN EN CHALETS IN GRAUBÜNDEN

Deze winter opent de PRIVÀ Alpine Lodge in Lenzerheide haar deuren met 96 luxueus ingerichte appartementen en chalets verdeeld over 13 gebouwen. De lodge biedt haar gasten onder meer innovatieve gastronomie met zowel traditionele als moderne gerechten, een kinderclub, privésauna en open haard.

>> Meer info: www.privalodge.ch

Italië: Le Samovar

HET BESTE VAN DE ITALIAANSE, FRANSE EN ZWITSERSE ALPEN

Le Samovar in Cervinia is een kleine intieme bed & breakfast in Cervinia, in de Vallei van Aosta. Klein, maar de kamers zijn wel ruim, het zijn bijna appartementjes. Het is hier oergezellig, en je staat van hieruit zo op de meest blitse pistes in de vallei. Hier bevind je je op het knooppunt van de Italiaanse, Franse en Zwitserse Alpen.

>> Meer info: www.samovarcervinia.com

Italië: Sertorelli

SKI-SPORTHOTEL MET 64 KAMERS

Heel veel kleine châlets en hutten om te gaan skiën, maar wie wat capaciteit zoekt, vindt die zeker in het 64 kamers tellende Hotel Sertorelli. Ideaal hotel voor families en gezinnen, uitstekende service en personeel. En overheerlijke lasagne, kan smaken na zo’n dagje op de vlakbij gelegen pistes op 3000 meter hoogte!

>> Meer info: www.hotelsertorelli.it

Frankrijk: L’Apogée de Courchevel

SKIHOTEL MET DE GROOTSTE KIDS CLUB

Courchevel, met zijn ligging midden in de Drie Valleien, is nog altijd één van de skistations die het meest tot de verbeelding spreekt. En L’Apogée de Courchevel is binnen het aanbod van dit mondaine ski-oord dan nog eens absolute top: met directe toegang tot de skipistes! Bovendien is dit ook het hotel met de grootste Kids Club in de regio. Op 11 december 2013 gaan de deuren open!

>> Meer info: www.lapogeecourchevel.com

Slovakije: Relax Hotel Sojka

SKIËN VOOR BEGINNERS, MET EEN VLAAMSE TOUCH

Slovakije is misschien niet dé grote skiregio, maar de skigebieden Jasna en Ruzemberok hebben toch hun 120 dagen sneeuw. Ideaal voor beginners of voor met de kids die voor het eerst op de latten staan. En vooral: met Relax Hotel Sojka heb je een Vlaams getinte uitvalsbasis. Gerant Gerdi Vanfleteren wijst je in je moedertaal de weg naar de ski-oorden. Of een tochtje met de hondenslee, dat zullen de kids ook niet afslaan.

>> Meer info: www.sojka.eu

Noorwegen: Tromsø

SNOW HIKING ONDER HET NOORDERLICHT

In het winterseizoen 2014 legt Finnair 3 vluchten in vanuit Brussel over Helsinki naar het Noorse Tromsø. Dit arctische ski-oord ligt recht onder de aurora-zone, en is dan ook ideal om het noorderlicht (aurora borealis) te aanschouwen bij heldere winternachten. En met de gunstige invloed van de golfstroom is het er zelfs van januarii tot maart nooit echt koud (van -2 tot -6 °C)

>> Meer info: www.visittromso.no - www.finnair.com

Georgië: Marco Polo Hotel Gudauri

DÉ NIEUWE SKIBESTEMMING VOOR HIPSTERS

Dat je gaan skiën bent in de hierboven vernoemde bestemmingen: daar kan je niet mee uitpakken. Maar: dat je in Georgië bent gaan skiën: dat zal wél verbaasde blikken opleveren. Georgië levert enorme inspanningen op het wintertoerisme, en het skigebied Gudauri is op de goede weg. En Marco Polo Hotel Gudauri is daar zeker een van de meest standingvolle exponenten van. Voor wie anders dan anders wil!

>> Meer info: www.marcopolo.ge

Terug naar overzicht