Pr8chtige kerst | Met De Vrienden

Pr8chtige kerst

Trotseer de kerstkou en snuif de geur van glühwein op met de vrienden... 8 tips!

Duitsland

Hét land van de kerstmarkten

Als er één land is dat weet hoe een kersmarkt op te zetten, is het Duitsland wel. Eén en al gemütlichkeit, de glühwein die rijkelijk vloeit, de kerststrüdeln die per strekkende meter verorberd worden. Keuze te over, en dat maakt de kerstkeuze juist moeilijk: maar liefst 150 kerstmarkten vind je in het overzicht op de website van de Duitse Dienst voor Toerisme.

>> Meer info

Historium Brugge

De geschiedenis van Brugge in kerstsfeer

Vanaf 1 december kan u genieten van een wonderlijke kerstdecoratie in Historium Brugge. Het historische gebouw waarin de attractie gehuisvest is wordt tijdens de hele kerstperiode versierd met besneeuwde bomen, rode en gouden appels, candycones, cadeau's, slingers en kerstlichtjes. Kom langs en volg het spoor van verscheidene grote bruine wouddieren. Ontdekt u de eekhoorns, uilen, vossen en herten?

>> Meer info

Tignes

Wat een circus!

Op kerst en nieuw brengt het circus Eloize op de scène van Live in Tignes een bijzonder kleurrijk en feeëriek spektakel speciaal. Zeer hedendaags, met een mix van spectaculaire acrobatieën, geprojecteerde beelden en een elektro geluid: resoluut magisch en hip. De 2 gratis outdoor spektakels van 50 minuten vinden plaats op 24 december om 19:00 en op 31 december om 23:00.

>> Meer info

Bredene

’t Strandhuis wordt een heuse kerststal

Dat je in het putje van de winter ook perfect aan de kust kan vertoeven, bewijst ’t Strandhuis in Bredene met een evenementenkalender om u tegen te zeggen. Een après-ski party, een walking winter barbecue, gin tasting, een winter brunch, … doen het gebrek aan zonnestralen vergeten. Je haast willen dat het altijd winter is. Bekijk snel hun winterkalender!

Oostende

Wonderlijk winterijs

Het Wapenplein in Oostende wordt weer het epicentrum van alle kerst- en eindejaarswarmte in de badstad met een ijsschaatspiste van 1000 m². Daarrond kan je proeven van de Ellis Gourmet Burger en shoppen tot je erbij neervalt in de Christmas Village. En verder trotseert Oostende ook altijd de winterkou met een Nieuwjaarsduik (3 januari) en een Eindejaarsvuurwerk.

>> Meer info

Durbuy

Passeport gourmand op de kerstmarkt

Brasserie Fred van Le Sanglier des Ardennes vestrekt voor de feeërieke kerstmarkt van Durbuy een ‘passeport gourmand’ met 4 tickets waarmee je kan proeven van blini’s met kaviaar, 3 oesters en aardappel gevuld met foie gras, weggespoeld met een wit wijntje en een glas bubbels. Na dit originele aperitief, is er een aangename maaltijd en dessert, drank inbegrepen. Prijs paspoort: 60 € per persoon

>> Meer info

Brussel

Vier Nieuwjaar in het hart van Europa

happy.brussels is een hartverwarmende package aan de zachte prijs van 45€ die alle magische ingrediënten voor een perfecte aanvang van het nieuwe jaar omvat: toegang tot een brede waaier aan party’s en een aantal niet te missen toeristische activiteiten, voordelen in de meest trendy fashion shops, gratis drankjes in een selectie atypische bars en de beste tips om aan sightseeing te doen badend in de wonderlijke kerstsfeer. Gelukkig Nieuwjaar in Brussel!

Leuven

Winterwandeling met koude botten en rillende knoken

Welke geuren en geluiden dwaalden er door de stad ten tijde van Vesalius, nu 500 jaar geleden? Welke gruwel ontspon er zich voor je ogen? Tijdens deze intrigerende avondwandeling blijf je maar beter veilig dicht bij de gids. Een lekker kerstbier of hartverwarmend winterdrankje stelt je nadien weer helemaal op je gemak. Telkens van do-zo tussen 11 en 28 december.

>> Meer info

Terug naar overzicht