Al meer dan 40 jaar van harte welkom in het Meetjesland | Met De Vrienden

Hotel-Restaurant Ter Heide

Al meer dan 40 jaar van harte welkom in het Meetjesland

Al meer dan 40 jaar ben je van harte welkom in Ter Heide in het hart van het Meetjesland. Van een droomlocatie gesproken: aan de rand van de Lembeekse bossen beland je in een andere wereld, ver van de alledaagse drukte. Toch ben je op nauwelijks 20 minuten rijden van Gent, Brugge en Knokke.

Grandeur

Het interieur, met veel hout en brede ramen met zicht op de tuin, straalt warmte en gezelligheid uit. Stoffen tafellakens doen de grandeur van vroeger herleven. Alles is supernetjes en tot in de details verzorgd. Het grote restaurant biedt meer dan voldoende ruimte om ongestoord culinair te lekkerbekken.

Seizoensmenu

De chef-kok bereidt een klassieke Franse keuken, aangevuld met toetsen uit de wereldkeuken. Vers is het motto: waar proef je nog huisgemaakt ijs, puree of handgesneden frietjes? De gevarieerde menukaart evolueert mee met de seizoenen en waar mogelijk worden lokale ingrediënten gebruikt zoals cuberdons (neuzekes) of Lotusspeculoos. Tijdens de zomermaanden is het dubbel genieten op het terras.

Charmehotel

Naast het restaurant beschikt Ter Heide nog over een charmehotel, aangesloten bij de prestigieuze keten 'The Originals Hotels'. In de negen kamers in koloniale stijl kun je luxueus overnachten. Het hotel is de perfecte uitvalbasis voor een onthaastweekend in de nabijgelegen bossen of langs de krekenroute.

Feestzalen

Ter Heide beschikt over een grote zaal en vier kleinere zalen voor bijeenkomsten in intieme kring. Alle zalen zijn zeven dagen op zeven beschikbaar, het hele jaar door. Het Restaurant en het Salon werden volledig ingericht in koloniale stijl en bieden een prachtig kader voor allerhande feesten. Het Bureau en Christines Place zijn moderne, multifunctionele zalen, licht ingericht met accenten die verwijzen naar de koloniale stijl van het huis.

Capaciteit

  • Restaurant: diners van 46 tot circa 80 personen
  • Bureau : intiem dineren of discrete lunchvergaderingen van 4 tot 16 personen
  • Salon: diners van 10 tot 30 personen
  • Christines Place: diners van 20 tot 120 personen

De Grote Zaal

Dan is er nog de grote zaal, ruim en licht en uitgerust met alle multimedia-apparatuur. Die zaal staat ter beschikking voor communiefeesten, huwelijksfeesten, pensioenfeesten, koffietafels, ... Er worden formules uitgewerkt die rekening houden met je wensen en budget. 'Met onze uitgebreide accommodaties kunnen we perfect inspelen op een divers publiek dat graag verwend wordt. Een bezoek aan Ter Heide zul je niet gauw vergeten, bij ons verblijven is altijd als een beetje vakantie', besluit beheerder Mark Van Riel.

Capaciteit Grote Zaal

  • Diners: 80 tot 100 personen
  • Walking diners: circa 200 personen
  • Staande recepties: circa 250 personen

In de negen kamers in koloniale stijl kun je luxueus overnachten.

Delen

Datum

28 April 2019