Waar andere rondreizen stoppen, beginnen de belevenissen met Tes-Go | Met De Vrienden

Tes-Go

Waar andere rondreizen stoppen, beginnen de belevenissen met Tes-Go

Tes-Go is het geesteskind van Karen De Schutter, opgericht in 2015. Tes-Go biedt auto- en motorvakanties aan op verschillende bestemmingen, met Kroatië als bijzonder aandachtspunt.

Zaakvoerster Karen De Schutter gaat er prat op dat haar reizen beginnen waar de andere stoppen. Bij Tes-Go gaat het puur om de inhoud van de reizen.

Passie voor Kroatië

De passie voor Kroatië van Karen is danig groot, dat ze die met iedereen wil delen. Met zoveel mogelijk mensen. En zeker met ook met de lezers van Met de Vrienden. Karen reist al sinds haar 8 jaar naar Kroatië (toen Joegoslavië). 10 jaar lang ging ze er jaar na jaar op reis, tot vlak voor de oorlog. Toen volgde helaas een noodgedwongen hiaat van 6 jaar, waarna ze in 1997 opnieuw de draad opgnam en sindsdien onafgebroken het land jaarlijks minstens 1 keer heeft gezocht. Dat waren telkens reizen van twee tot drie weken.

Wat maakt Kroatiëreizen uniek?

Al die jaren reiservaring bundelt ze vandaag in de reizen van Tes-Go. Karen verdiepte zich door de jaren heen helemaal in de voor- en na-oorlogse geschiedenis van het land en heeft zowat elk hoekje en kantje van het land bezocht. Tijdens die reizen heeft ze een uitgebreid netwerk uitgebouwd van lokale mensen, gidsen en toeristische spelers die deuren openen die voor anderen niet zo vlug opengaan. Of die verborgen parels kennen die niet of zelden in het aanbod van de 'grote' spelers opgenomen zijn. Onder die contactpersonen zijn ook Nederlanders en Nederlandstalige Kroaten.

Enkele voorbeelden van unieke locaties:

  • De bunker van Tito in Konjic (Bosnië)
  • De duikbootgrotten in Dugi Otok
  • De ooievaars van Cigoc
  • Agrotoerisme
  • Galiava Airbase (pas gedeeltelijk open)

Maar ook: rondreizen in Frankrijk

Naast Kroatië is Frankrijk, meer bepaald Zuid-Frankrijk, een echte specialiteit van Tes-Go. Ook weer om dezelfde reden: omdat zaakvoerster Karen De Schutter bepaalde regio's kent als haar binnenzak en alle unieke plekjes en belevenissen wil delen. Hou zeker ook de groepsrondreizen in het oog.

Delen

Datum

15 January 2019