E-karten in Dok Noord Gent | Met De Vrienden

Vrienden tippen vrienden

In deze rubriek laten we jou aan het woord om je beste tips te delen met de andere lezers. Want daar zijn vrienden toch voor, niet? Om je beste reisgeheimen te delen.

Heb je zelf een tip? Mail hem naar info@metdevrienden.be en wie weet verschijnt hij hier wel.

E-karten in Dok Noord Gent

Matthias Galle, Sint-Michiels-Brugge


'In februari zijn we met een groep van 16 twintigers gaan e-karten in Dok Noord in Gent. Dat is een zeer leuke ervaring, zowel voor wie al eerder kartte als voor nieuwelingen. Het leuke voor doorgewinterde karters is het elektrische aspect. Velen worden namelijk weleens misselijk bij indoorkarten, door de uitlaatgassen. Bij e-karten heb je dat uiteraard niet. Zij die vrezen dat het aan ‘power’ ontbreekt bij zo een elektrische kart, zullen ook vlug merken dat dat niet het geval is', opent Matthias Galle enthousiast.

Eerste heat: solo tegen de klok

Hoe gaat dat e-karten dan precies in zijn werk en waarom is het zo leuk? Matthias Galle legt uit: 'Vrij simpel: je rijdt twee keer tien minuten. Die eerste 'heat' is een race tegen de klok, niet tegen je vrienden. Je krijgt tijd om aan je kart te wennen en moet zo vlug mogelijk een rondje rijden. Ben je met een grote groep, zoals bij ons het geval was, dan delen ze de groep in twee. De snelsten rijden vervolgens een finale tegen elkaar en de 'traagsten' doen hetzelfde. Zo rijdt iedereen een finale tegen andere bestuurders die min of meer in dezelfde snelheidscategorie rijden als zijzelf.

Tweede heat: wedstrijdvorm met (of beter: tegen) de vrienden

'In de tweede heat is het natuurlijk wel hard tegen hard: na een vliegende start, waarbij iedereen één ronde achter een safety car blijft en daarna de remmen meteen losgaan, neem je het op tegen je vrienden. Alles (tussenstanden, rondetijden ...) is te volgen voor je overige vrienden langs het parcours, vanuit de cafétaria of vanuit een plekje langs het circuit. De eindscores verschijnen op de televisieschermen in de cafetaria.

Plezierig, maar niet om je spieren te plezieren

Kortom: 'Leuke ervaring!', besluit Matthias. 'Uiteraard heeft iedereen een verhaal na de race. Bovendien: twee keer tien minuten racen klinkt kort, voelt ook nog korter, maar je spieren zijn het daar helemaal niet mee eens. Dat is enorm inspannend en wees maar zeker dat je de dag(en) erna behoorlijk wat spierpijn zult voelen.'

Pain is so close to pleasure, Queen zong het al in 1986 ...

Terug naar overzicht