Piemonte, Italië | Met De Vrienden

Vrienden tippen vrienden

In deze rubriek laten we jou aan het woord om je beste tips te delen met de andere lezers. Want daar zijn vrienden toch voor, niet? Om je beste reisgeheimen te delen.

Heb je zelf een tip? Mail hem naar info@metdevrienden.be en wie weet verschijnt hij hier wel.

Piemonte, Italië

De winnaars van onze lezerswedstrijd Italië, het gezin Aesseloos uit Kortenberg, hadden oorspronkelijk een Turijn + Piemonte discovery tour gewonnen in wintersfeer, maar omdat de trip uiteindelijk pas in maart plaatsvond, werd het een variant die bol stond van het lentegevoel. Daar hoorden we niemand over klagen: 25 graden rond de middag, zonnig en sfeervol.

Dat de alternatieve versie misschien wel een verbetering is, mochten we afleiden uit het kaartje dat we mochten ontvangen. Waarvoor dank trouwens.

Michelinsterrenrestaurant en trattoria

Hoe zag die lentevariant er dan uiteindelijk uit? Uiteraard werden de wijndegustaties niet overgeslagen. Een bezoekje aan Barbaresco en Barolo, en qua restaurants werd gekozen voor een avondje in het hotel, waar een nieuwe Michelinsterrenchef van start was gegaan de dag ervoor. Meteen zijn vuurdoop voor de lezers van Met de Vrienden. In een gewone trattoria prijken geen Michelinsterren aan de muur, maar toch kun je er heerlijk eten en je in de zevende hemel wanen. Uiteraard stond zo'n trattoria ook op het, euh, menu.

Top voor kids: kookworkshop en truffelhunting

'Heel leuk vonden we de kookworkshop, waar ook onze Sofie (6 jaar) vol overgave kon aan deelnemen', vertelt Kristof Aesseloos. 'De truffelhunting was iets waar kids volledig kunnen in opgaan. Ook een voltreffer was de grissiniworkshop in de Panetteria, dat was natuurlijk wel het ding van Sofie. Ook de chocoladedegustatie uiteraard en de kaasdegustatie die deel uitmaakte van het lunchmenu scoorden. Ik heb al zowat alles opgenoemd nu zeker', lacht Kristof Aesseloos.

Interesse?

Zelf ook interesse in een weekendje Piemonte met de vrienden, familie, kids, collega's? Weet dat je in Karina Imschoot een Vlaams aanspreekpunt hebt. Bij Made in Italy Travel lopen tal van schitterende packages, die eventueel licht aanpasbaar zijn naargelang van de samenstelling van je groep.

Made in Italy Travel
Karina Imschoot
Strada Nicolini Basso 16
12050 Barbaresco Italy
+39 02 954205388
karina@madeinitalytravel.com
www.madeinitalytravel.com

Terug naar overzicht