Fietsen op Lanzarote met ex-Europees triatlonkampioen Rudi Stroobants | Met De Vrienden

Fietsen op Lanzarote

Lanzarote was jarenlang de tweede thuis (letterlijk zelfs) van ex-Europees kampioen Rudi Stroobants. Hij deelt zijn kennis van het gedroomde fietseiland graag met je vriendengroep.

Waarom Lanzarote? Met zijn asfaltwegen als biljartlakens, zijn hoogteverschillen, zijn bijna immer aangename temperatuur en zijn soms strakke winden kun je op Lanzarote zowat alle trainingsvormen beleven. Echt zwaar klimwerk krijg je overigens nooit, want de hoogste top in het noorden is de Peñas del Chache met een al bij al bescheiden 671 meter. Maar het gevreesde 'vals plat' vind je genoeg op Lanzarote, dus moet je weleens een tandje bijgeven.

De beste adressen en fietsen op Lanzarote

Nagenoeg elke 752 vierkante kilometer van Lanzarote kent hij als zijn fietsbroekzak, en al zeker de beste fietsroutes, maar daarnaast kent Rudi ook alle adresjes voor goedkope overnachtingen – of iets prestigieuzer, naargelang van je budget en je comforteisen. Uiteraard toont hij je ook de weg naar de beste fietsverhuurders: er zijn echte topfietsen beschikbaar. Omdat de boog niet altijd gespannen mag staan, loodst hij je vriendengroep ook de leukste restaurantjes binnen. Bovendien valt er op Lanzarote ook heel wat natuurpracht te bewonderen.

In samenspraak wordt de intensiteit van het fietsverblijf bepaald, van Bourgondisch tot Spartaans zeg maar. Maar altijd binnen de grenzen van alle deelnemers. Rudi begeleidt je groep altijd bij het sporten maar stelt zich flexibel op tijdens de extra-sportieve uren. Je kunt gerust af en toe wat pure met-de-vrienden-tijd doormaken.


Graag een prijsindicatie voor een vriendengroep? Meld het aantal personen en de mogelijke periode, en je krijgt zo spoedig mogelijk een richtprijs, exclusief vluchten (die je zelf moet boeken).


 


Delen

Datum

18 July 2019